Praeses

Amicus Marijn de Jong, ook wel het toonbeeld van Hollands Welvaren, is een geboren praeses. Vanuit Gouda is hij verhuist naar de wereldstad Rotterdam. Hij is woonachtig in huize Beaufort en geniet daar met drie andere amici van de geneugten van het leven. Daarnaast is hij een onmisbaar lid van heerengenootschap Arsenius. Op-en-top student dus. In de loze uurtjes studeert hij Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit en maakt hij af en toe een tentamen. Beheerst in het algemeen en daadkrachtig in het bijzonder, Marijn weet het overzicht te behouden. Met een kritische en nuchtere blik ziet hij wat er gedaan moet worden, oppert hij nieuwe ideeën en gaat hij vol voor zijn taken. Met een enorm verantwoordelijkheidsgevoel en oog voor detail zal hij alles op alles zetten om de vereniging een jaar lang in goede banen te leiden.

Abactis

Amica Julia Schipper is de abactis van het bestuur. Ze is geboren en getogen in de Zeeuwse klei en is daardoor een van de redenen waarom het bestuur De Jong voor 60% Zeeuws is. Erg vastgeroest aan Yerseke zit ze niet, want na twee maanden heen en weer gereisd te hebben, vertrok ze naar Rotterdam en is inmiddels al zo’n drie jaar woonachtig in huize OTOM. Ze studeert Communication & Media aan de Erasmus Universiteit en schrijft hier en daar wat artikelen op freelancebasis. Ze typte dus al wat af, en als abactis typt ze nog meer. Zo stuurt ze iedere week de abactismail, notuleert ze de vergaderingen en is ze verantwoordelijk voor de correspondentie met andere verenigingen, disputen en organisaties. Kortom: alle zin en onzin wordt door haar op papier gezet. Verder weet ze met haar nuchterheid ieder probleem of conflict te relativeren en is ze altijd wel in voor een grapje (vooral voor die van haarzelf).

Fiscus

De Benjamin van het bestuur, amicus Lambert Wildemans, zal uw centen met de grootste zorgvuldigheid bewaken. Hoewel Nieuwerkerk aan den IJssel op een steenworp afstand ligt van Rotterdam, heeft hij toch de verstandige beslissing genomen om te verhuizen naar het beroemde en beruchte huize Bonaparte. Hier geniet hij met volle teugen van het studentenleven, is hij lid van heerengenootschap Arsenius en hij zet via de studie Economie en Bedrijfseconomie de eerste stappen in de zakenwereld. Daarbij is hij ook fiscus van Ichthus, wat een hele aanwinst is! Naast een talent te hebben voor wielrennen en het winnen van potjes FIFA weet Lambert zich namelijk ook wel raad met geldzaken. Hij heeft het hart op de juiste plaats en is altijd in voor een lachsalvo of een gevatte opmerking. Met zijn toewijding en oneindige energie is Lambert zonder twijfel de juiste man voor de functie!

Assessor

Amicus Jan Willem van Gurp is onze assessor. Net zoals de amicae Julia en Machteld vindt ook Jan Willem zijn wortels in de provincie met de meeste zonuren. Hoewel hij net het eerste jaar van zijn studie Bedrijfskunde achter de rug heeft, is het studeren niet nieuw voor Jan Willem. Mede door zijn afgeronde bachelor Industrieel Product Ontwerpen is hij het creatieve brein binnen het bestuur en ziet hij altijd een weg om een boekje of logo nog mooier te maken. Hij is lid van heerengenootschap Ignacio en woont al wat jaren aan de beruchte Strevelsweg in Rotterdam. Met zijn onvermoeibare enthousiasme en inzet zal hij zich dit jaar volledig inzetten voor onze eerstejaars. Hij zal ze alles bijbrengen over ons dispuut en ze begeleiden als ze hun eerste stappen zetten in het studentenleven. Verder is hij verantwoordelijk voor de eerstejaarsstudiekringen, de Bijbelkringen en het contact met IFES. Jan Willem is uitermate geschikt voor zijn functie; vriendelijk, toegewijd en altijd bereid om een luisterend oor te bieden. Hij zal het hart van iedere eerstejaars stelen!

Vice-Abactis

Deze fijne amica, Machteld Bakker, mag zich dit jaar onze vice-abactis noemen. Met haar roots in het Zeeuwse ’s-Gravenpolder is ze de derde Zeeuw in het bestuur. Drie jaar geleden ruilde ze het platteland om voor het studentenleven in Rotterdam en dat is een goede keuze geweest! Ze doet een docentenopleiding tot leraar Nederlands en heeft zich gevestigd in het prachtige Noorden, waar ze vanaf haar balkon uitziet op een aantal mooie Rotterdamse achtertuintjes. Dat Machteld een actief lid is, is een understatement. Ze heeft al menig commissie op haar naam staan, wat een ideale ervaring is voor haar taak als vice-abactis waar ze ruim 15 commissies zal begeleiden. Daarnaast houdt ze zich dit jaar bezig met de ledenadministratie en de alumnivereniging van Ichthus. Machteld weet van aanpakken en is niet te beroerd om naar een hogere versnelling te schakelen als ze een lange to-do lijst heeft. Altijd enthousiast en met een positief-kritische houding, Machteld is een absolute aanwinst!