Amicitia
Welkom bij C.S.F.R. Rotterdam,
dispuut Ichthus: de studentenvereniging voor christelijke studenten in Rotterdam.

Amicitia

Vriendschap, ook wel amicitia genoemd, staat hoog in het vaandel op ons dispuut. Er zijn verschillende activiteiten waarin deze amicitia hoogtij viert. We nemen een kleine greep uit deze activiteiten.

 

Plenaire maaltijden

Thema-avonden en ALV’s worden voorafgegaan door een maaltijd. Deze maaltijden worden geleid door een tafelpraeses. Studentikoziteit speelt een grote rol tijdens deze maaltijden. Ook de maaltijden tijdens weekenden kunnen soms wel uren duren.

 

Borrels

Na alle activiteiten is er de gelegenheid om met elkaar na te praten en te borrelen. Daarnaast organiseert de amicitiacommissie regelmatig een borrel in één van de dispuutshuizen. Meestal vinden deze borrels plaats op een donderdagavond. Soms kiest de commissie of het huis een thema met dresscode voor de avond. De borrels vormen een ideale gelegenheid om bij te kletsen met dispuutsgenoten.

 

Kerstmaaltijd

In de week voor kerst wordt er een uitgebreide Kerstmaaltijd georganiseerd, waar veel amicitia mee gepaard gaat en waarbij er gelegenheid is om met elkaar bij het kerstfeest stil te staan.

  

CieVieTours

Eens in de twee jaar wordt er een buitenlandse reis georganiseerd, de CieVieTours. Dan vertrekken we met het hele dispuut naar een onbekende bestemming, om een week op buitenlandse grond te vertoeven. Een commissie regelt een mooi onderkomen en stelt een leuk programma op. Het is een ware vakantie waarin we het land leren kennen, maar ook elkaar. Afgelopen jaren hebben we onder meer de steden Krakau, Venetië en Florence bezocht. De eerstvolgende reis zal plaatsvinden in mei 2019. De bestemming is op dit moment nog geheim.

  

Cantus

Enkele keren per jaar organiseren we als dispuut een cantus. Onder leiding van het cantoraat zetten we onze stembanden even flink aan het werk, onder het genot van een biertje of watertje. Naast het zingen van (studentikoze) liederen worden er ook tafelgesprekken gehouden en wordt er gezellig bijgepraat.

 

Sportactiviteiten

Als dispuut organiseren we regelmatig een sportactiviteit. Als u nog geen genoeg van het sporten krijgt, kunt u ook meedoen met het voetbalteam van Ichthus of het wielergilde.

 

Overig

Op het dispuut worden regelmatig spontaan activiteiten georganiseerd. Soms doet de amicitiacommissie dit. Zij regelen bijvoorbeeld een poolavondje of een borrel. Maar ook door de leden zelf worden vaak activiteiten georganiseerd.


C.S.F.R. | Amsterdam | Delft | Eindhoven en Tilburg | Groningen | Leiden | Nijmegen | Rotterdam | Utrecht | Wageningen